Barion Pixel

Zablisztes meggyes-mascarponés tekercs, cukor nélkül

bedbc887-72a9-448b-a5b6-4b2153632457.jpeg

Amiben mascarpone van, az nem lehet rossz véleményem szerint, de ahogy láttam az Instagram és Facebook oldalamon is nagy népszerűségnek örvendett ez a zablisztes piskótatekercs, ezért megosztom most veletek a nem túl bonyolult receptjét. Meggy helyett lehet használni más apróbb gyümölcsöt is, el fogom majd készíteni erdei gyümölcsökkel is, szerintem az is nagyon finom lesz. Nem is szaporítom tovább a szót, íme a desszertünk:

48862f04-72e3-4f66-b653-ad55a59b4c93.jpeg

Hozzávalók a tésztához:

10 dkg teljes kiőrlésű zabpehelyliszt

1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

2 evőkanál eritrit

1 tk. vanília aroma

3 evőkanál meleg víz

4 db tojás

Hozzávalók a krémhez:

250 gramm mascarpone

2 evőkanál tejföl

1 tk vanília aroma

3 evőkanál eritrit

Ízlés szerint meggy

Elkészítés:

Először nekilátunk a tészta elkészítésének. A tojásokat és a cukrot elkezdjük felverni egy robotgép segítségével,majd hozzáadjuk a meleg vizet. Ezután még egy keveset dolgoztassuk a gépet. A lényeg, hogy jól felhabosodjon a keverékünk.

A zabliszthez hozzáadjuk a kakaót, majd az eritrites-tojásos krémünkhöz keverjük, beletesszük a vaníliát is. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 13-15 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből a tésztát és levettük róla a sütőpapírt, még melegen felcsavarjuk egy konyharuha segítségével. Mikor már teljesen kihűlt, akkor kenjük rá a krémet.

A krémhez a mascarponét összekeverjük a tejföllel, eritrittel és a vaníliával, majd a meggyet is hozzákeverjük. Rákenjük a piskótára majd felcsavarjuk. Személy szerint én alufóliába tekertem, és egy éjszakára a hűtőbe raktam „pihenni”. Másnap könnyedén lehetett vágni.

Mindenképp készítsétek el, nem fogjátok megbánni! Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

091c2b4c-ddd6-4289-9c9e-af6c1eb86baa.jpeg

 

Facebook
LinkedIn