Amiben mascarpone van, az nem lehet rossz véleményem szerint, de ahogy láttam az Instagram és Facebook oldalamon is nagy népszerűségnek örvendett ez a zablisztes piskótatekercs, ezért megosztom most veletek a nem túl bonyolult receptjét. Meggy helyett lehet használni más apróbb gyümölcsöt is, el fogom majd készíteni erdei gyümölcsökkel is, szerintem az is nagyon finom lesz. Nem is szaporítom tovább a szót, íme a desszertünk:
Hozzávalók a tésztához:
10 dkg teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál eritrit
1 tk. vanília aroma
3 evőkanál meleg víz
4 db tojás
Hozzávalók a krémhez:
250 gramm mascarpone
2 evőkanál tejföl
1 tk vanília aroma
3 evőkanál eritrit
Ízlés szerint meggy
Elkészítés:
Először nekilátunk a tészta elkészítésének. A tojásokat és a cukrot elkezdjük felverni egy robotgép segítségével,majd hozzáadjuk a meleg vizet. Ezután még egy keveset dolgoztassuk a gépet. A lényeg, hogy jól felhabosodjon a keverékünk.
A zabliszthez hozzáadjuk a kakaót, majd az eritrites-tojásos krémünkhöz keverjük, beletesszük a vaníliát is. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 13-15 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből a tésztát és levettük róla a sütőpapírt, még melegen felcsavarjuk egy konyharuha segítségével. Mikor már teljesen kihűlt, akkor kenjük rá a krémet.
A krémhez a mascarponét összekeverjük a tejföllel, eritrittel és a vaníliával, majd a meggyet is hozzákeverjük. Rákenjük a piskótára majd felcsavarjuk. Személy szerint én alufóliába tekertem, és egy éjszakára a hűtőbe raktam „pihenni”. Másnap könnyedén lehetett vágni.
Mindenképp készítsétek el, nem fogjátok megbánni! Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂