Barion Pixel

Ünnepi csokoládés pite

img_9290.jpg

Egy igazi csupa csokis pite receptet hoztam Nektek, csokirajongóknak kötelező. Nem kalóriaszegény édességről van szó, de az ünnepi asztalon is megállja majd a helyét, mert nagyon látványos. Egyszerű elkészíteni, süthetitek tej- vagy étcsokoládéból is, nekem személy szerint a non plus ultra a tömény étcsokoládé. Tudom, nem mindenki szereti kesernyés íze miatt, de napi egy-két kocka étcsokoládé kedvezően hat a szívre, valamint csökkenti a vérnyomást. Egy szó,mint száz, ezért a pitéért az egész család rajongani fog majd!

Hozzávalók:

300 gramm tönkölybúza liszt (akinek nem fér bele, ch csökkentett)

150 gramm vaj vagy kókuszolaj

1 db tojás

100 gramm eritrit

fél csomag sütőpor

1 ek. tejföl

egy csipet só

A töltelékhez:

250 gramm light   mascarpone sajt

400 gramm cukormentes étcsokoládé (pl. Wawel)

3 dl tejszín

A díszítéshez pedig 150 gramm aprított törökmogyorót használtam.

Elkészítés:

Első lépésként egy nagy tálban a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sütőport, az eritritet, a tojást a tejfölt, a csipet sót. Sima tésztát gyúrunk belőle, majd kinyújtjuk, piteformába helyezzük, villával megszurkáljuk, majd hűtőszekrénybe vagy hideg helyre tesszük pihentetni fél órára.

Amikor letelt a pihentetési idő, előmelegített sütőben 175 fokon 25 percig sütjük. Ha megsült, vegyük ki a sütőből és várjuk meg míg kihűlt a tésztánk, utána tegyük csak bele a tölteléket.

A töltelékhez olvasszuk meg a csokoládénkat a tejszínnel kis lángon, folyamatosan kevergetve, nehogy leégjen! Ha már langyos, belekeverjük a mascarponét, majd megtöltjük vele a pitét. Végül tört törökmogyorót szórunk rá.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

img_9275.jpg

img_9300.jpg

img_9287.jpg

 

 

Facebook
LinkedIn