Barion Pixel

Padlizsánkrém, ahogy én készítem

image1.JPGA padlizsán, vagy más néven tojásgyümölcs sokféleképpen elkészíthető. Egyik legismertebb módja, hogy krémet készítünk belőle. Az a jó ebben a zöldségben (amúgy „hivatalosan” gyümölcs, de mi zöldségként használjuk), hogy értékes tápanyagokat és vitaminokat tartalmaz, és a szénhidráttartalma is nagyon alacsony, ugyanis rengeteg víz található meg benne.100 gramm padlizsán 92 gramm vizet, 6 gramm szénhidrátot és 1 gramm fehérjét foglal magába. 

Személy szerint nagyon kedvelem a szendvicskrémeket, mindegyiket magam készítem, mivel sajnos az üzletekben kapható változatok nagyon sok tartósítószert és cukrot tartalmaznak. Jó, ha az ember rászán egy kis időt az elkészítésükre, mert legalább így tudjuk mi kerül bele és minőségi alapanyagokkal tudunk dolgozni. A padlizsánkrém receptje nem bonyolult, bárki könnyen elsajátíthatja! 🙂  Íme: 

Hozzávalók:

2 db közepes méretű padlizsán

fél lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

só, bors ízlés szerint

50 gramm cukormentes majonéz

50 gramm tejföl

(Én gluténmentes Abonettel fogyasztottam.)

Elkészítés:

A padlizsánokat félbevágjuk és lefordítva őket egy tepsiben180 fokon, légkeverés nélkül készre sütjük őket. Ez kb. 50 perc-1 óra. Az a lényeg, hogy puha legyen. (Van aki gázon készíti, nekem a baba mellett így könnyebb volt. 🙂 )

Míg sülnek a padlizsánok, előkészülünk. Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát. 

Amikor készre sültek a zöldségek, egy fa, műanyag vagy króm kanállal kaparjuk ki a belsejüket. Fontos, hogy ne alumínium kanállal dolgozzunk, mert megfeketedik tőle a padlizsán. 

Végül a fűszereket,hagymákat, a majonézt és a tejfölt is hozzáadjuk. Szerintem az íze másnapra a legfinomabb, jót tesz neki, ha egy kicsit pihentetjük a hűtőben. 

Jó étvágyat hozzá! 

Facebook
LinkedIn