Barion Pixel

Karácsonyi trüffelgolyók cukormentesen

truffel1.jpgMár nem sokat kell aludni és eljön karácsony ünnepe. Ígéretemhez hűen, hoztam egy karácsonyi édesség receptet, amit bátran adhatunk akár ajándékba is, de az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Csokiimádok különösen figyeljenek! 🙂 Rettentő egyszerű recept következik, mindössze négy hozzávaló szükséges az elkészítéséhez. 

Hozzávalók a trüffelgolyókhoz:

50 gramm vaj

200 ml cukrozatlan tejszín

200 gramm cukormentes étcsokoládé

zsírszegény kakaópor a „díszítéshez” (forgathatjuk akár törött mandulába, dióba, vagy kókuszreszelékbe)

A csokoládét kockákra tördeltem, majd egy hőálló edénybe tettem. A vajat a tejszínnel forrásig melegítettem gázon,majd hozzáadtam a tördelt csokit. (A nagyon édesszájúak tehetnek hozzá még valamilyen természetes édesítőt, én kihagytam. ) Szép lassan elkezdtem keverni, ezt addig folytattam, míg a krémem egyneművé nem vált. Legyünk türelmesek, ez eltart egy kis ideig. Miután elkevertük, dermedni hagyjuk. Ez kb. két óra a hűtőben. Ha jó kemény a trüffelkrémünk, mehet is a formázás. Egy kiskanál segítségével kiveszünk egy kis darabot, majd elkezdjük formázni a kezünk segítségével. Személy szerint nem törekedtem a tökéletes gömb formára, nekem tetszik, ha egy kicsit rusztikusabb. A végén cukrozatlan kakaóporba forgattam. Tömény, csokoládés élvezet a végeredmény! 🙂

Jó étvágyat kívánok hozzá! 

truffel2.jpg

Facebook
LinkedIn