Már nem sokat kell aludni és eljön karácsony ünnepe. Ígéretemhez hűen, hoztam egy karácsonyi édesség receptet, amit bátran adhatunk akár ajándékba is, de az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Csokiimádok különösen figyeljenek! 🙂 Rettentő egyszerű recept következik, mindössze négy hozzávaló szükséges az elkészítéséhez.
Hozzávalók a trüffelgolyókhoz:
50 gramm vaj
200 ml cukrozatlan tejszín
200 gramm cukormentes étcsokoládé
zsírszegény kakaópor a „díszítéshez” (forgathatjuk akár törött mandulába, dióba, vagy kókuszreszelékbe)
A csokoládét kockákra tördeltem, majd egy hőálló edénybe tettem. A vajat a tejszínnel forrásig melegítettem gázon,majd hozzáadtam a tördelt csokit. (A nagyon édesszájúak tehetnek hozzá még valamilyen természetes édesítőt, én kihagytam. ) Szép lassan elkezdtem keverni, ezt addig folytattam, míg a krémem egyneművé nem vált. Legyünk türelmesek, ez eltart egy kis ideig. Miután elkevertük, dermedni hagyjuk. Ez kb. két óra a hűtőben. Ha jó kemény a trüffelkrémünk, mehet is a formázás. Egy kiskanál segítségével kiveszünk egy kis darabot, majd elkezdjük formázni a kezünk segítségével. Személy szerint nem törekedtem a tökéletes gömb formára, nekem tetszik, ha egy kicsit rusztikusabb. A végén cukrozatlan kakaóporba forgattam. Tömény, csokoládés élvezet a végeredmény! 🙂
Jó étvágyat kívánok hozzá!