Last minute karácsonyi kuglóf recepttel készültem azoknak, akik még esetleg nem tudják mit süssenek az ünnepekre. Ez a kis édesség a gyümölcskenyér, a mézeskalács és a kuglóf ötvözete. Mézeskalács sütéshez nem volt kedvem, de az ízvilágát annyira kedvelem, hogy kellett valami, ami helyettesíteni tudja. A recepttel nem sokat kísérleteztem, szinte elsőre olyan lett, mint amilyennek megálmodtam, remélem másnak is annyira ízlik majd, mint nekem. Kombinálhatjuk különféle hozzávalókkal, csak a fantáziánk szabhat határt.
Hozzávalók:
2 tojás
3 evőkanál méz
10 dkg zabliszt
10 dkg teljes kiőrlésű (bármilyen) búzaliszt
1 evőkanál holland kakaópor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1-2 dl tej
1 zacskó sütőpor
10 dkg cukrozatlan aszalt sárgabarack
5 dkg cukormentes étcsokoládé
10 dkg szeletelt mandula
(Díszítésnél xilitet használtam.)
Elkészítés:
Robotgép segítségével kikeverjük a tojásokat a mézzel. A sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, a fűszereket és a többi hozzávalónkat is belekeverjük, ezt már érdemes egy fakanál segítségével kézzel megtenni. Ezután a tejet is hozzáadjuk,ha szükséges tehetünk még bele. Kivajazott kuglófformában 180 fokon, légkeveréses fokozaton tűzpróbáig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Minden kedves Olvasómnak, nagyon boldog karácsonyt szeretnék kívánni! 🙂