A frittata egy olasz étel, ami az omletthez hasonlít ízvilágra, mégsem az. Rengeteg módon variálható, nem igényel sok előkészületet és még forgatni sem kell a serpenyőben. Sokan a sütőben is sütik, én egy gázon is elkészíthető változat receptjét hoztam ma Nektek. Olaszországban leginkább sonkával, fokhagymával, szerecsendióval sütik, de itt is csak a képzelet szab határt az elkészítését illetően.
Ezt a tojáslepényt ehetjük reggelire, vacsorára. Az a nagyszerű benne, hogy nagyon laktató, egészséges és tojás szinte mindig található otthon a hűtőszekrényben.
Hozzávalók két fő részére:
4 db tojás
2 dl rizstej (vagy tehéntej)
3 csapott evőkanál zabliszt
1 kk fekete bors
1 kk ételízesítő
2 kk Toscana fűszerkeverék
2 csipet szerecsendió
1 gerezd reszelt fokhagyma
2 evőkanál olíva olaj a sütéshez
A tetejére:
Ízlés szerint reszelt sajt és paradicsom
Elkészítés:
A serpenyőt az olíva olajjal felforrósítjuk. Közben felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, és a liszttel csomómentesre keverjük. Végül a fűszereket és a reszelt fokhagymát is a tojásokhoz adjuk. Ha az olaj már forró, beleöntjük a tojásos masszánkat.A tetejére helyezzünk ízlés szerint paradicsomkarikákat. Azt javaslom, hogy kis lángon süssétek, mert hamar leég az alja.Mindenképp kerüljön fedő a tetejére, mert így hamarabb át fog sülni a lepényünk. Amikor már majdnem kész, szórjuk meg reszelt sajttal, majd süssük tovább. Ha a sajt is ráolvadt, lehet tálalni. Vigyázat, nagyon hamar elfogy! :))
Jó étvágyat kívánok hozzá!