Könnyű, lágy és finom? A Pavlova torta pont ilyen. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a világ egyik legegyszerűbb süteménye. Gluténmentes, és az én verzióm szerint finomított cukor hozzáadása nélkül készül. Bármilyen szezonális gyümölccsel díszíthetjük, én a fekete szedret választottam hozzá.
Elkészítés:
Hozzávalók az alaphoz:
4 db tojásfehérje
ízlés szerint édesítő (pl. por nyírfacukor vagy folyékony stevia)
2 evőkanál kukoricaliszt
1 csipet só
1 tk. borecet
A krémhez:
200 ml tejszín
egy marék fekete szeder
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk az édesítőt. Mikor már jó kemény a tojáshab, lekapcsoljuk a robotgépet, majd hozzáadjuk a kukoricalisztet és a borecetet. Egy nagy gáztepsire sütőpapírt helyezünk, majd egy keverőkanál segítségével magas, kör alakot formázunk a krémből. 150 fokon sütjük légkeverés nélkül 45 percig. A sütési idő lejárta után, 30 percig még pihentetjük a sütőben addig, amíg ki nem hűl teljesen.
Míg sütjük a torta alapját, addig felverjük a tejszínhabot, majd a kihűlt tortára kanalazzuk. (Ha valaki nagyon édesszájú, a tejszínhabba is tehet édesítőt.) Végül a gyümölccsel díszítjük.
Jó étvágyat hozzá!