A muffin egy angolszász eredetű sütemény, amiben az a fantasztikus, hogy sokféleképpen lehet variálni és általában gyorsan elkészül. Aki kreatív, vagy csak még szebb desszertre vágyik, a tetejét díszítheti akár vajkrémmel vagy tejszínhabbal. Személy szerint odavagyok a fahéjért és az almát is nagyon szeretem. A következő recept fő alkotóeleme tehát ez a két összetevő lesz, természetesen cukormentes verzióban.
Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt vagy zabliszt
stevia ízlés szerint
15 dkg vaj
1 tk. vanília esszencia
2 db alma reszelve
2 tojás
1 tk. fahéj
1.5 dl kókusztej (vagy akinek belefér sima tehéntej)
fél csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat a vajjal és a steviával összekeverem robotgép segítségével, majd a többi hozzávalót is szépen hozzáadom.Ha nagyon száraz a tésztánk, adhatunk még hozzá tejet. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
(A sütésnél szilikonos muffin sütőformát használtam, házi tejszínhabbal díszítettem.)
Jó étvágyat hozzá! 🙂