Barion Pixel

Csokis-mogyorós cukormentes kuglóf

img_1876.JPG

Férjem szülinapjára készült ez a végtelenül egyszerű, kevert tésztás csokis-mogyorós kuglóf, ami véleményem szerint az eddigi legfinomabb kuglóf amit valaha készítettem és kiötlöttem. Nagyon szeretem a törökmogyorót, ezért arra gondoltam, hogy miért ne süthetnék belőle egy kuglófot?! 🙂 A mogyoróhoz remekül passzol a csoki, így nem volt más hátra, mint elővenni a kuglófformám és megsütni ezt a finomságot.

A közelgő húsvéti ünnepi asztalra is kiváló desszert lehet vaníliasodóval vagy vaníliás fagylalttal.

Hozzávalók egy nagyobb kuglófformához:

250 gramm ch csökkentett liszt (bármilyen liszttel működik)

4 ek. cukrozatlan kakaópor

1 csomag sütőpor

100 gramm törökmogyoró

80 gramm eritrit

1 tk. fahéj

2 dl mandulatej

4 db tojás

1,5 dl kókuszolaj vagy olívaolaj

60 gramm cukormentes tej-vagy étcsokoládé

Elkészítés:

Egy nagy keverőtálba borítjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a fahéjat és az apróra vágott mogyorót illetve étcsokoládét. Ezután hozzáadjuk az eritritet és csomómentesre kikeverjük. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, majd végül belekerül a mandulatej és az olaj is. Egynemű masszává keverjük.

Kikent kuglófformába öntjük a tésztánkat, majd előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 180 fokon 50 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

 

Facebook
LinkedIn