Férjem szülinapjára készült ez a végtelenül egyszerű, kevert tésztás csokis-mogyorós kuglóf, ami véleményem szerint az eddigi legfinomabb kuglóf amit valaha készítettem és kiötlöttem. Nagyon szeretem a törökmogyorót, ezért arra gondoltam, hogy miért ne süthetnék belőle egy kuglófot?! 🙂 A mogyoróhoz remekül passzol a csoki, így nem volt más hátra, mint elővenni a kuglófformám és megsütni ezt a finomságot.
A közelgő húsvéti ünnepi asztalra is kiváló desszert lehet vaníliasodóval vagy vaníliás fagylalttal.
Hozzávalók egy nagyobb kuglófformához:
250 gramm ch csökkentett liszt (bármilyen liszttel működik)
4 ek. cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
100 gramm törökmogyoró
80 gramm eritrit
1 tk. fahéj
2 dl mandulatej
4 db tojás
1,5 dl kókuszolaj vagy olívaolaj
60 gramm cukormentes tej-vagy étcsokoládé
Elkészítés:
Egy nagy keverőtálba borítjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a fahéjat és az apróra vágott mogyorót illetve étcsokoládét. Ezután hozzáadjuk az eritritet és csomómentesre kikeverjük. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, majd végül belekerül a mandulatej és az olaj is. Egynemű masszává keverjük.
Kikent kuglófformába öntjük a tésztánkat, majd előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 180 fokon 50 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂