A Brownie amerikai csokis édesség, félúton van a torta és a keksz között. A legjobb benne, hogy semmi előképzettség nem kell hozzá, sőt még robotgép sem! 🙂 Gyerekkorom óta nagyon szeretem, sokat is sütöttem a családnak, de akkor még a bűnös, cukros változatát. Kísérletezgettem vele egy darabig míg cukormentesen is hasonlóan finom lett,mint az eredeti. Nagyon csokis, nagyon laktató, nagyon finom!
A recept:
170 gramm cukormentes 70%-os étcsokoládé (minél magasabb a kakaótartalma annál jobb)
2 evőkanál eritrit (de ízlés szerint bármilyen édesítővel is megoldható)
4 tojás
60 gramm kakaópor
65 gramm zabliszt
1 teáskanál sütőpor
250 gramm vaj/200 gramm kókuszolaj
egy marék dió (elhagyható)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. Ezután egy nagyobb fémtálat fogunk, ebbe beletesszük az étcsokoládét és a vajat és gőzfürdő felett folyamatosan megolvasztjuk amíg fényes nem lesz.( Aki még nem olyan gyakorlott a konyhában ez azt jelenti, hogy egy lábosban vizet melegítünk, forrás után mérsékeljük a lángot, hogy ne bugyogjon, majd ráteszünk egy fémtálat, úgy, hogy az alja semmiképp ne érjen a vízbe). A Brownie azért csodás süti, mert sok mindennel lehet variálni, én személy szerint dióval szeretem. A szép, fényes masszánkhoz hozzákeverjük fokozatosan a száraz hozzávalókat, majd a nagyon apróra vágott diót is. Legvégül a négy tojást is elkeverjük benne. Akkor jó a krémünk, ha csillogó és szinte egyáltalán nem tapad az edény falához.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeverés nélkül, tűzpróbáig sütjük. (kb. 25 perc)
Jó étvágyat hozzá! 🙂