Itt van az ősz, itt van újra… De, hogy egy kicsit még a nyárban érezhessük magunkat, hoztam Nektek egy lisztmentes, paleo torta receptet. Itthon hamar elfogyott, úgyhogy remélem nálatok is hasonló siker lesz majd! 🙂
A máknak kimondottan magas az ásványi anyag tartalma, megtalálható benne a foszfor, a vas, a magnézium és a kálium is. Szervezetünk számára gondoskodik a megfelelő E-vitamin tartalomról. Mindamellett, hogy az idegrendszerre is kedvező hatással van, lassítja az öregedést is. Almával és meggyel kombinálva, igazán ízletes desszert „sül ki” belőle…;)
Nagyon szeretem a paleo süteményeket, a jövőben is számíthattok majd (pénztárca- kímélő) receptekre! 🙂
Hozzávalók a tortához:
2 db nagyobb méretű alma
25-26 dkg meggy (attól függ mennyi levet eresztett az alma)
10 dkg mák
5 db tojás
ízlés szerint stevia
fél kk. szódabikarbóna
1 csipet fahéj
Hozzávalók a tortahabhoz:
2 db tojásfehérje
pár csepp stevia
Elkészítés:
Az öt darab tojás fehérjét külön tálban felverjük a steviával. Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzákeverjük a meggyet, a mákot, a szódabikarbónát és a fahéjat. A tojások sárgáját is a masszához keverjük. Végül a felvert tojáshabot is hozzáadjuk. Egy kapcsos tortaformába simítottam a „krémet”, majd előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses fokozaton 25 percig sütöttem. Közben a torta habjához felverjük a maradék tojásfehérjét a steviával, rásimítjuk a már megsült tortánkra és újra betesszük a sütőbe. Addig sütöttem, amíg egy kicsit meg nem sárgult a tojáshab a sütemény tetején. (Ez kb. 5-8 perc)
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂