Nagyon szeretem a gyümölcsöket, és mivel a nektarinnak és a sárgabaracknak is szezonja van, gondoltam sütök valami egészségeset és nem utolsósorban finomat. A recept nagyon egyszerű, ebben a melegben a sütő mellett sem kell sokat állni, úgyhogy remélem sokatoknak elnyeri a tetszését.
Hozzávalók:
150 gramm zabliszt
100 gramm tönkölyliszt
1 csomag sütőpor
1 db tojás
1 dl olívaolaj
2 dl rizstej (vagy bármilyen növényi tej, vagy tehéntej)
stevia ízlés szerint
kb. 4 db nektarin és/vagy sárgabarack
Elkészítés:
A hozzávalókat kimérjük és robotgéppel csomómentesre keverjük.A tésztába is keverhetünk a barackból, vagy akár a muffinok tetejére is, ez ízlés dolga. A muffin formákba kanalazzuk, majd légkeveréses fokozaton, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
(A rózsás sütőformát a DM-ben vásároltam)