Barion Pixel

Alakbarát málnahabos torta

img_1140.JPG

Ki ne szeretné a málnát?! 🙂 Az én férjem biztosan, szülinapjára kreáltam neki ezt az alakbarát málnahabos tortát, ami nagyon hamar el is fogyott. A málna nem csak finom, hanem vitaminokban is gazdag gyümölcs. Rengeteg C vitamint tartalmaz, de található benne B1, B2 és A-provitamin is. A szénhidráttartalma sem túl magas, 100 grammban, mindössze 11-12 gramm van. 

A blog statisztikái, valamint a tőletek kapott üzenetekből kiderül, a mascarponés sütiket kedvelitek a legjobban. Remélem ez a desszert is elnyeri tetszésetek. A legjobb benne, hogy még a sütő mellett sem kell állnotok hozzá! �

Jöjjön is a recept:

 Hozzávalók:

120 gramm cukormentes keksz

100 gramm vaj

500 gramm light mascarpone

200 ml cukrozatlan habtejszín

pár csepp stevia

két marék málna

100 gramm cukormentes tejcsokoládé

pár csepp vanília aroma

(Tetejére díszítésként pár szem málnát és egy kis olvasztott csokoládét használtam.)

Elkészítés:

Először elkészítjük a torta alapját. Egy húsklopfoló segítségével összetörjük a kekszet, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, jól elkeverjük. A masszát lenyomkodjuk egy kapcsos tortaforma aljába, én 24 cm-es formát használtam. Ha kész vagyunk ezzel a folyamattal, betesszük a hűtőbe pihenni addig, amíg el nem készül a krémünk. 

A krémhez felverjük a habtejszínt egy robotgép segítségével, majd hozzáadjuk a mascarponét, a vanília aromát és a steviát. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és ezt is hozzákeverjük a krémhez. A málnát egy villa segítségével összetörjük, majd hozzádjuk a krémhez. Az elkészült masszánkat ráöntjük a tortaalapunkra, majd egy éjszakát pihenni hagyjuk. 

Remélem tetszett Nektek ez a recept, találkozunk hamarosan! �

Jó étvágyat kívánok hozzá! 

 

 

 

Facebook
LinkedIn