Barion Pixel

Vegán póréhagymás burgonyakrémleves

Sokan összerezzennek már a burgonya szó hallatán is, pedig szerintem egyáltalán nem ördögtől való dolog. Egy egészséges életmódba néhanapján módjával belefér (nem a bő olajban sült krumplira gondolok természetesen), én legalábbis ezt az elvet tartom. Döntse el mindenki maga, hogy eszik-e vagy sem, én fogok ezután is! 🙂 Annyian kértétek ennek a levesnek a receptjét, hogy mindenképp meg szerettem volna osztani veletek. Igazi őszi, meleg zoknis, kuckózós étel, és iszonyatosan telít. Én ha ebédre eszem, akkor mást már nem is bírok mellé enni. 🙂 Recept: 2 db póréhagymát felkarikázok, elkezdtem kókuszolajon pirítani,majd hozzáadok 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, 4 db közepes méretű krumplit és felengedtem 1 liter vízzel. Amikor már puhára főtt a krumpli, turmixgépbe öntöttem, vagy lehet botmixerrel is, majd hozzáadtam egy doboz rizstejszínt.Sóztam, borsoztam, (ételízesítő is mehet, ha valaki használ),majd visszaöntöttem az egészet a lábasba „összerottyantani”. 🙂 Ennyi az egész, jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Facebook
LinkedIn