Szánom bánom, de eddig nem volt linzer recept a blogon, de ezen most változtatok! 🙂
Tulajdonképpen egy klasszikus linzer receptet dolgoztam át alakbarát verzióvá, így született ez a recept. Remélem sokan elkészítitek majd, pofon egyszerű lesz ígérem.
Hozzávalók a tésztához:
250 gramm tönkölybúza liszt(ch csökkentett liszttel is működik)
100 gramm poreritrit
2 csipet só
150 gramm hideg vaj (lehet laktózmentes vaj is, vagy margarin, kinek mi fér bele)
Tölteléknek 200 gramm cukormentes eperdzsemet használtam.
Elkészítés:
Egy nagy tálba beleöntjük a lisztet és hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, majd belemorzsoljuk a vajat. Innentől kezdve gyorsan kell dolgoznunk a vaj olvadása miatt. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd ha kész vagyunk egy frissentartó fóliába csomagoljuk be a tésztát és pihentessük a hűtőben fél órát. Ha letelt, akkor egy lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztánkat, majd szaggassunk belőle egy szaggató segítségével korongokat, vagy csillagokat, amilyen formánk van. Sütőpapírral bélelt tepsi helyezzük őket, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10-12 perc alatt készre sütjük őket. Ha kihűltek a kis linzereink, tetszőleges lekvárral töltsük meg őket, majd szórjuk meg poreritrittel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!