A kókusz azon kevés növények közé tartozik, amelynek mindegyik részét fel lehet használni. A magyar háziasszonyok konyhájában legtöbbször a kókuszreszelék fordul meg, de egyre többen használnak kókuszolajat, kókuszzsírt, kókusztejet.Ez egy tipikusan olyan édesség, amely nagyon kevés hozzávalóból áll, és a hűtéssel számítva is maximum fél óra alatt megvan. A recept nem saját, kedves Sógornőmtől kaptam, csak egy kicsit alakítottam rajta. Mascarpone adja az alapját, és mivel a mascarponénak nagyon alacsony a szénhidráttartalma, ezért könnyedén beilleszthető az egészséges táplálkozásba.
Hozzávalók:
20 dkg kókuszreszelék
50 dkg light mascarpone
Ízlés szerint édesítő (én egy evőkanál xilitet raktam a masszába)
1 teáskanál vanília aroma
Díszítéshez kókuszreszeléket és mandulát használtam.
Elkészítés:
A mascarponét összekevertem a kókuszreszelékkel és a vanília aromával. (mélytálat használjunk hozzá) Golyókat formáztam belőle,díszítettem őket, majd 20 percre a fagyasztóba raktam az elkészült édességeket.
Jó étvágyat hozzá! 🙂