Barion Pixel

Cukormentes almás pite

img_7003.JPG

Ha ősz, akkor almás pite! 🙂 Rengeteg módon el lehet készíteni, én most egy hagyományos verziót alakítottam át alakbaráttá. Remélem annyira ízlik majd Nektek is, ahogy Nekem is.

Hozzávalók:

A tésztához:

400 gramm szénhidrát csökkentett (vagy bármilyen) liszt

100 gramm poreritrit

1 csipet só

2 tojás sárgája

125 gramm vaj vagy kókuszolaj

150 ml tejföl

A töltelékhez:

1 kg alma reszelve

100 gramm poreritrit

1 tk. vanília aroma

1 tk. fahéj

1 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:

A lisztet egy nagy keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a sót, és a poreritritet. A szobahőmérsékletű vajat elmorzsoljuk benne, ezután hozzáöntjük a két tojás sárgáját, a tejfölt és eldolgozzuk.

A lereszelt almák levét kicsavarjuk, ezután hozzáadjuk a poreritritet, a fahéjat, a vanília aromát és összekeverjük a masszát.

Egy nagyobb porcelán piteformát kivajazunk, majd a tészta 2/3 át kinyújtjuk és belefektetjük. A tésztát villával megszurkáljuk és eloszlatjuk rajta a zsemlemorzsát.

A töltetléket elegyengetjük a tésztán, majd a maradék tésztát egy nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. (Sodorhatunk a tésztából rudakat is és ráfektethetjük a tésztára rács formában.)

Előmelegített sütőben,légkeverésen, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Felvert házi tejszínhabbal kínáltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Facebook
LinkedIn