Ma egy olyan levest hoztam nektek, amit gyermekkorom óta nagyon szeretek, az én szuper Anyukám receptje, amit átalakítottam egy picit diétás formára. Nagyon sokan voltunk menzások az iskolában, ott kóstolni lehetett hol finomabb, hol kevésbé finom gyümölcsleveseket. Megmondom őszintén ez az egyetlen gyümölcsleves amit igazán kedvelek, talán azért, mert nem annyira édes, a meggy fanyarsága jól áll neki, valamint a hozzávalók között tej nem szerepel, hanem joghurt, ezáltal sokkal krémesebb. Nem kell sok minden hozzá, és nagyon hamar elkészíthető, nyári könnyed vacsorának is kiváló. A hozzávalók:
1 üveg diabetikus meggybefőtt (én a Kalocsait választottam)
1 csomag vaníliás pudingpor
2 doboz light meggyjoghurt
2 evőkanál xilit
pár darab szegfűszeg ízlés szerint
1 mokkáskanál fahéj
1-1,5 liter víz
Attól függően, hogy mennyi levest szeretnénk készíteni, annyi vizet használjunk a főzéshez, én négy főre való adagnak a mennyiségeit írtam le a receptben, de készíthetjük kevesebbel is. A meggybefőttet levével és a vízzel együtt feltesszük főni,belerakjuk a xilitet és a fűszereket is, forrásig főzzük. Miután felforrt, egy kis tálba öntjük a két joghurtot, majd a pudingporral egy fakanál segítségével simára keverjük. Mintegy „habarást” készítünk, belekeverjük a levesbe, kb. még 5 percig még főzzük, utána hagyjuk kihűlni. Hűtőbe tesszük két órára,igazán csak hidegen finom, de ez is ízlés kérdése, van aki forrón szereti. 🙂 Egy jó tanács: vigyázzunk a szegfűszeggel, nagyon el lehet rontani azzal, ha sokat teszünk bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A bejegyzés végén ezúton szeretném megköszönni az esztergomi belvárosi üzletházban található Szilvi rövid-és méteráru boltnak, hogy ilyen csodás terítőkkel ajándékozott meg, emelik az ételek fényét a fotókon. 🙂 Ha arra jártok nézzetek be, érdemes!